Argbiggan

Idag är en sån dag då bara livet suger. Vad man än gör så kan det bara inte bli bättre. Livet är egentligen underbart men man tycker det suger. Kan det bli värre?
Åhhhhh!!
Sitter och surar i soffan och allt Tomas säger är bara fel. Han står nu och gör mat och han är en sån ängel och jag en sån djävul!
Usch vad jag hatar mig själv då jag är på detta humör! Tur att jag har en sån underbar pojkvän som vet hur han ska ta mig annars hade de blivit storbråk!
Imorgon MÅSTE jag plugga.. Måste läsa på om PVK också. Idag har inte varit en pluggdag alls. Skäms! Lata jag...

Uttråkad

Idag är jag sugen på blåbärspaj och vaniljsås!
Står kakor och chillinötter på bordet och är hungrig men ändå mätt!
Har inte blivit mkt plugg idag... Bara tv och annat skit. Gud så uttråkad jag är.
Vill skaffa vovve nu! Så jag kan ha något att göra på dagarna förutom att plugga.
Varför måste sommaren vara så långt bort?

Ännu en dag i paradiset

Sitter återigen och ska snart plugga matte!
Blir nog inte skola fören på torsdag då jag ska lära mig sätta PVK! Känner att jag måste fokusera BARA på matten i veckan ,då jag har tenta på måndag, och inte den andra tentan som är den 24 februari!
Snart fyller jag också år! Wiiie! Längtar så mycket till festen! Kommer bli grymt! Haha, tror jag nämner i varje inlägg att jag snart fyller år men längtar så tills alla kommer!
Har ätit lite havregrynsgröt nu på morgonen och var lite sugen på att träna men Julia kunde inte och då blev jag lite omotiverad! Får se om jag kanske drar mig iväg sen. Tycker jag börjar gå upp igen så uscha! Måste iväg och träna och sluta äta massa skit!
Idag ska jag göra skinksås med broccoli så de blir ltie nyttigt!
Nu liiiite tv sen matte!
Vill få tid att åka till Krokom och träffa bästa tjejen i hela universum! Min bästa vän <3
Sen vill jag att Anna pallrar sig till Östersund så jag kan peppa henne!! <3

Hot Rod

Måste bara tipsa om den bästa filmen i hela universum!
HOT ROD!
Denna film är rolig varje sekund!
De är Lonley Island som har gjort den så ni kan ju bara ana hur otroligt rolig den är.
Ska snart se den igen för typ 5 gången! Haha!

Den handlar iaf om en kille (Hot Rod) som hade en pappa som var stuntman. Men han dog. Men killen går i hans fotspår och gör en massa stunt.
Han försöker även spöa sin låtsaspappa men helt plötsligt blir låtsaspappan sjuk och kommer dö. Men om man sparar ihop en viss summa pengar så kan man rädda han. Så för att samla ihop pengar och rädda låtsaspappan så Hot Rod kan spöa han en gång för alla gör han en stuntfilm och ett STORT STORT stunt.
SE DENNA FILM!

Gottegrisen

Usch, hatar då jag har en massa gotta hemma sen helgen för då kan man bara inte låta bli att äta! Måste sluta köpa så mycket för jag hinner inte äta de på en helg och sedan är det kvar så man kan småäta hela veckan! Inte bra!
Har inte tränat på 1 ½ vecka. Känns inte bra de heller. Men då jag fick så ont i magen så kunde jag inte. Men nu finns det inga ursäkter! Ska försöka ta mig iväg i veckan!
Har pluggat en massa matte och kolla på Keeping up with the kardashians, haha!
De är jätte fint väder och jag sitter inne, super! Men ska iväg på en liten promenad sen! (Väldigt liten till affären, haha!)

Läkemedelshantering

Idag var man ledig från skolan! Så lång helg, jippie! Fast man pluggar ju hela tiden ändå så man är ju egentligen aldrig ledig!
Igår var jag, Tomas, Julia och Linnéa på Boda borg. Jag var så himla trött och de var inte lika kul som jag komihåg men vi var ändå där i några timmar! Lite roligt att bara göra något annat för en gångs skull!
Idag blir det matteplugg! Ska sätt den där dumma tentan som är om exakt en vecka!
Ska åka och handla lite saker sen.
Usch vad illa jag mår. Måste försöka äta lite frukost!

Hemmafru, nej tack

Tror ni jag har pluggat något?
Nää typ inte. Usch vad jag är lat. Är uttråkad också!!
Tomas kommer hem snart iaf! Då blir det fredagsmys!
Skulle aldrig klara av att vara hemmafru. Fy vad tråkigt!
De är typ alltid minst 15 st som läser min blogg varje dag! Vilka är ni?

Matteplugg!

De har tydligen gjort om deras hemsida här på blogg.se! Fint!
Idag känns magen bättre. Känner mig fortfarande trött fast jag sover länge och lite yr. Och tuttarna värker! Dumma pms, kan man inte få slippa de?!
Idag ska jag plugga en massa matte då jag skipper dagens föreläsning! Känner att jag måste fokusera på matten just nu! Så idag blir det plugg plugg plugg!!! (Efter ELLEN! Tihi) Ska räkna syrgas och infusioner! Vet inte riktigt hur man räknar syrgas! Måste ta hjälp av Anna här känner jag!
Ska även äta frukost. Igår åt jag chillinötter och choklad (Dumt då ajg haft ont i magen) så kände lite illamående. Känner mig också lite tjockis så jag och Julia ska träna på söndag!
Har gått ner typ 2 kilo av den här dumma sjukdomen! Men lär gå upp allt nu när jag kan äta! Men har fortfarande inte fått tillbaka aptiten riktigt! Är som inte sugen på mat... Godis går bra men inte mat! Haha skumt. Fast ni vill jag inte ha något!
Imorgon ska jag till Krokom och ta lite foto på Annika och mysmage!! Sedan se paranormal activity 3 med familjen! Mysigt!
Fyller år om 2 veckor! Tihi! Längtar så himla mycket till födelsedagsfesten som jag och Frida har!! Ska bli så jäkla kul!!

Trotsa magen!

Tänkte trotsa min mage och trycka i mig lite mat som vi åt igår. De gick inte så bra... Fick i mig en liten tallrik men mår hemskt illa nu och de känns som att magen ska sprängas.
Men om man ska se det positivt så har jag fått i mig lite energi så kanske orkar plugga!
Håller på med instuderingsfrågorna till cirkulationssystemet. Ska göra lite egna frågor sen som jag tror är viktiga att ha med!
Hade hellre häng med Annika i Krokom eller Anna här i stan men jag har ingen energi att komma upp ur soffan... De suger.
Ska göra mig lite mer te för de får jag lätt i mig.
På två dagar har jag gått ner 1 kg. Inte bra att gå ner såhär för då går man upp det och säkert mer sen. Blä!

Önskelista!

Jag är så dåligt på att skriva en önskelista utan brukar bara komma på lite eftersom vad jag vill ha! Men nu är det så att jag snart fyller år och för att göra det lätt för familjen min skriver jag en!
  • Längdåkningsskidor, pjäxor och stavar
  • En digitalkamera
  • En hund
  • Nagelack + klistermärken
  • Presentkort på någon av dessa butiker: Gina, bikbok, cubus, H&M,make up store, Coop forum (Yes ett mat-presentkort vore fan nice! Haha!)
  • Pengar
  • Saker till en scrapbook
  • Smycken (Örhängen, armband, STORA halsband, coola ringar)
Hmm... De var nog de! Kommer inte på mer! Där har ni lite att välja på i alla fall!

Still ill

Vaknade för ett tag sedan och hoppades att jag skulle vara hungrig. Men tji fick jag för de är jag inte. Mår bara illa och brösten ömmar lika mkt idag. Bläääääää! De suger också i magen och jag har ont om jag bara trycker lite.
Är däremot lite piggare då jag känner mig utvilad! Härligt härligt!
Idag ska jag titta om det kommit några instuderingsfrågor och skriva om lite mer föreläsning! Ska till Krokom på lördag efter pappa varit här och dragit lite el och då tänkte jag skriva ut allt jag har suttit och skrivit! Så ska försöka bli klar med de!
Huvva jobbigt kurs. Men de jobbigaste är att jag missar massa föreläsningar och annat då jag ligger här hemma! Vill inte gå på skolan för har ju ingen energi i kroppen då jag inte får i mig något och då lyssnar jag inte. Sen har jag magkramper och ibland känns det som om jag ska spy och vill inte sitta där och må så dåligt igen.
Hoppas de går över snart!
Ser kallt ut ute, över 20 minus. Burr!
Diskmaskinen fungerar super bra by the way! Vi her på den varje kväll innan vi ska sova och att inte vakna upp till ett diskberg är helt underbart!
Nu lite plugg innan Ellen börjar!

Fort mätt

Nu tänker jag klaga lite mer!
Lagade idag jätte god lax/bacon pasta med en massa grädde och creme fraiche. Tog typ tre tuggor sen var jag svinmätt! Precis som att jag ätit en buffé. Men tänkte att jag måste mosa i mig så gjorde de men då höll jag på att kräkas. Alltså vad är detta?!?!
Ska lägga mig i sängen och kolla på serier med älskling nu! Hoppas mina bröst slutar ömma så jag kan ligga på mage! Haha!

Wetopia

Har förresten testat ett nytt spel på facebook som Ellen tipsade om! haha, love her!
Wetopia heter det och genom att ni spelar detta så hjälper ni barn i världen! Då ni bygger upp eran egen "by" och samlar en massa glädjepoäng omvandlas detta till pengar som ni sedan kan skänka i syfte att bygga en skola eller stoppa svälten i världen!
Så jag håller på att bygga en by nu och sparar! Har redan gett bort lite och jag måste säga att detta spel är en skit bra ide! Så börja spela och gör skillnad!

Ömma bröst

Nyss druckigt lite te och försöker plugga. Har fått i mig några skedar makaroner sedan en lite chokladbit. Är super mätt. Sjukt!
Min bröst gör så himla ont. Vill typ gråta! Så fort jag går och de bara rör sig lite känns de som att jag ska dö och bara nu när jag sitter och skriver gör de så himla ont!
I magen känns det fortfarande som att något suger.
Tänk om jag ska ha det såhär varje gång jag har ägglossning? För antagligen är de det eller så har jag någon magsjukdom.
Känner mig yt och trött.
Ska lägga mig i soffan och se O.C nu. Sen försöka plugga lite mer. Hoppas mian bröst slutar ömma! haha. Trevligt inlägg!

Magkatarr?

Igår eftermiddag gick jag hem från skolan pga illamående och kramp/sug i magen. Fy vad de var jobbigt!
Ligger hemma idag också med samma magont/sug. Vill inte äta något fast jag är jätte hungrig. För då jag äter mår jag illa.
Uscha.. Säkert magkatarr! Känner mig yr och varm. Orkar ingenting. Supertrött.
Ska försöka plugga lite idag ändå. Är ledig från skolan imorgon så missar ingenting då om jag är sjuk. Men ska försöka bli frisk så jag kan ha sushimys med Anna!

5 km

Sprang 5.2 km på löpbandet idag! Stoltare tjej får man leta efter! Ville egentligen inte gå iväg men Tomas skulle åka skidor och pressade mig! Haha! Så nu är de gjort och de känns härligt! Sprang 9 km /h och de sista 5 minutrarna på 10 km/ h och 11 km/h. De var inte ens jobbigt idag! Gick super!
Ska duscha nu och sen sängen och förbereda mig för en LÅNG dag i skolan imorgon! (8.30 - 17)
Haha, ni ska se Rasmus då man her på vattnet i badrummet till badkaret! Vad han än gör, sover, äter, ja you name it så SPRINGER han dit för att kolla då det rinner vatten till avloppet. Haha! Sötkatt!

Plugg och ännu mer plugg

Kommer inte bli mkt bloggande då jag har så mycket att göra i skolan nu!
Har haft föreläsningar om klinisk kemi och klinisk fysiologi, cikulationssjukdomar och endokrinologi. Imorgon är det heldag och halvdag på fredag.
De är en så sjuk krävande kurs så jätte många får gå om då man bara har 2 chanser på sig. Så jag och böckerna är bästa kompisar just nu!
Plus att jag bor i skolan!
Så nu ska jag plugga mer....

Dyra böcker

Städade nyss klart köket. Vad skönt det kändes att bli av med allt och nu ser de jätte fint ut! De är i ett sånt kök man vill laga mat! Haha!
Ska snart till apoteket för Rasmus har kliat upp ett sår på halsen och har sår i ljumskarna så måste köpa "sårsalva" så att det inte blir infektioner! Stackars liten! Hoppas det blir bättre så han slipper klia!
Men han går på en hård diet: BARA torrfoder. Inget utöver de.
Vad ska man äta till middag då?
Har inte fått studielånet än så känner mig fattig. Blir något vi redan har i kylskåpet/frysen.
Såg att jag måste köpa studielitteratur för över 2000 denna månad. De gör en sååååå glad. Aja! De lönar sig väl i slutet hoppas jag, haha!
Efter den här kursen är slut kommer jag kunna allt om ALLA sjukdomar man kan ha från huvud till fot! Känns skit roligt! Ser framemot föreläsningen imorgon! Kommer bli mycket skrivning och mycket fulla block!

Gullig kommentar!

Fick en sån gullig kommentar av Malin Lande! Gud vad glad jag blev då jag läste de! Tack gumms <3 Vi SKA ses då jag kommer ner! Hoppas allt är bra med dig och jag hoppas att du skaffar en blogg så JAG kan följa ditt liv!
Åh Ida vad sööt du är :D och jag blir så stolt av att läsa din blogg!! Du är så duktig med allt, plugg, träning, mat och bara allt, du är en feel good människa :D fortsätt vara de och fortsätt uppdatera mig om vad som händer i ditt liv med bloggen :D jag älsar den! Och den blev jättefin när du gjorde om designen!! Grattis igen till dig och din fästman :D Hälsa Tomas så gott och så måste vi ses snaaart :D saknar dig gumman! <3


Vilodag!

Imorse vaknade jag med hemsk huvudvärk. Usch vad jobbigt det är!
Så jag stannade hemma från skolan och tar det lugnt.
Huvudvärken har börjat lagt sig så tänkte sätta mig och plugga lite rapport!
Sedan ska jag kanske städa lite. De skulle behövas.
Skickade in studieförsäkringen idag för de hade jag helt glömt bort. Så hoppas jag får pengarna snart! Måste beställa böker till kursen jag ska gå, de är lite grann nämligen!
Sen har inte lärarna uppdaterat mitt betyg i läkemedelsberäkning så jag kan inte registrera mig på kursen än. SUCK. Hoppas de fixar de snart!

Träningsschema

Detta schema körde Julia och jag efter då vi tränade sist som gjorde så att jag höll på att kräkas!
  • 20 minuter löpning på nivå 9, och 10 den sista minuten (5 av dessa minuter värmer man upp genom att gå på femman)
  • 15 situps åt sidan med benen 90 grader och i kors, sedan 15 vanliga situps med benen 90 grader och i kors och tillslut 15 helt vanliga situps med benen i backen. Detta gjorde vi x3.
  • Rumplyft 10 x3, de sista två tiorna gör man med ett ben. Först det ena sedan de andra.
  • Hantlar 5 kg. Först "pump" 10 st. Sedan åt sidan och i luften 10 st. Detta x2 och på vardera arm gör man självklart 10 st.
  • Grodhopp ungefär 30 st.
  • 13 armhävningar ( Ska egentligen vara 15 men orkade inte! Haha, man ska köra 5 x3 men jag körde 3, 5,5)
Yes, de var de! Såhär på "papper" ser det inte jobbigt ut men tro mig, de var de!
Så nästa gång ska vi köra samma sak och då schemat börjar bli "lätt" så ska vi öka på! Vi såg nämligen i spegeln på gymmet att vi fått armmuskler då vi spänner!!! De var små bulor där. Och även på magen! Så äntligen börjar träningen ge resultat!
Den har även gett resultat på vågen då jag gått ner ca 4 kilo! WIE!


Mitt liv flyger förbi

Idag åkte min barndomskompis Erika iväg på sin livs resa! Hon ska luffa i Indien, Thailand och Kina i två månader.
För några veckor sedan kom min andra kompis Helen hem från att ha luffat runt i Asien och Australien!
Fick en liten "jag - vill - bort - härifrån" känsla då jag hörde om hennes äventyr och blir så avundsjuk då jag vet att Erikas  kommande äventyr kommer bli awesome!
Samtidigt så skulle jag aldrig kunna lämna Tomas i två månader. De skulle inte fungera.
Sen så vill jag resa men vill ändå inte vara borta så länge fast jag vill de. Haha!
Nä, men att dra en slutsats över detta: De skulle vara härligt att dra utomlands i två veckor typ och komma iväg från verkligheten ett tag!

Nog har jag det bäst här med världens bästa pojkvän som igår skjutsade mig och mina vänner dit vi skulle och sedan ringde runt överallt för att hitta de som försvann från gruppen.
Han gör allt från mig och jag älskar han verkligen av hela mitt hjärta!
Så en lång utomlandsresa med honom vore det ultimata! Men då ska man ha tid och pengar vilket är svårt att få då ena jobbar heltid och den andra pluggar.
Men när ska jag ha mitt äventyr? Jag har två år kvar i skolan.
Då jag har gått ut vill jag söka jobb och skaffa barn väldigt fort för är riktigt "bebis-sugen" just nu!
Och att få en bebis är ju äventyr i sig. Att få ett nytt jobb och examinera är ju ett stort äventyr men ni förstår vad jag menar! När ska jag få se världen?
Man kanske ska ta paus innan man söker jobb och bara dra sig iväg! Men med vilka pengar då?
Detta tåls att tänka på! De får bli små semesterresor lite här och där!
Jag får tänka såhär ifall jag ska tänka positivt: Medan mina vänner är ute och reser och lever livet och jag just nu tycker allting suger och vill iväg från skolan och bara roa mig, så kommer jag ha en utbildning om två år och ett jobb jag gillar!
Gud vad vuxet de lät! Men jag är bara 21!!! Jag kommer vara sjuksköterska vid 23 års ålder bara! Jag hinner ut och resa! Så nu ska jag sluta åldersnoja och tycka att mitt liv flyger förbi i en hastighet som jag inte hinner med.
Njut av nuet som de säger!
Nu ska jag dricka te, sen bada och he på mig en ansiktsmask! Ha en bra söndagskväll!

To much

Idag har jag så mycket träningsvärk och ont i huvudet...
Blev lite mycket att dricka igår. Men hade super roligt!
Idag blir det bara slappa slappa slappa! För imorgon sätter termin 3 igång och en väldigt intensiv kurs.
Känner mig lat så ser faktiskt inte fram emot det! Men de blir säkert kul!
Hoppas jag får pengar imorgon och inte på fredag så jag kan beställa böckerna jag ska ha!
Nu ska jag snart åka och hämta Julia och sen dra till Krokom och hämta bilen!

Systerutgång

Idag tränade jag med min PT Julia. Höll på att kräkas i slutet och nu är jag helt öm i hela kroppen!
Ikväll tänkte jag köra utgång och supa bort allt man tränat idag!
Ser just nu ut som att de bara blir jag och syrran, hoppas vi kan ändra på de!
Vi ska iaf testa ett nytt spel som Julia har! Haha!
Igår var jag hos Annika och bara myste som vanligt! Hoppas hon ska med ut ikväll! Vi har inte varit ute tillsammans på över ett halvår och de lär ju inte bli något sen när bebis kommer heller! Så hoppas!
Nu ska jag börja göra mig iordning! Lyssnar på lite peppmusik och försöker komma i "partymode"

Unga mödrar

Ser på unga mödrar och blir så frustrerad!
Ena mamman ska föda snart och de ska sätta igång henne men hon MÅSTE röka först. RÖKA? GRAVID? WHAT?! De är så himla egoistiskt! Fattar hon inte att hon skadar sitt barn? Den kan inte välja bort röken som mamma drar ner i lungorna. Nä fy!
Sen är det en till som lämnar sin unge på dagis för att umgås med sina vänner.
Föräldrar har mer och mer börjat lämna sin barn på dagis för att de ska sitta hemma med sitt andra barn eller göra något annat. DU har valt att skaffa barn och DU borde vilja vara med ditt barn.
Jag vet att jag inte har egna barn men jag kommer ADLRIG, upprepar ALDRIG, sätta mina barn på dagis då jag är hemma eller ska göra något som de lika gärna kunde hänga med på.
Varför ser jag detta program? Blir bara upprörd! Vad har de för uppfostran? Barn är inte som dockor, man kan inte bara lämna de hit och dit.

Lista, igen!

1. Hur gammal är du om fem år?
26

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Tomas <3

3. Hur lång är du?
170

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
All about Steve, en av de sämsta filmer jag sätt!

5. Vem ringde du senast?
Tomas <3

6. Vem ringde dig senast?
Julia!

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
ok :-) - Pappa

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
sms:a

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Inget av de! Men de är förlovade och har bott ihop i ungefär 23 år nu tror jag!

10. När såg du senast din mamma?
Igår!

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du i dag?
Vaknade några gånger imorse men vaknade RIKTIGT 11.30..

13. Vilken är din favoritsång?
Vet inte!

14. Vilken är din favoritplats?
I sängen med datorn, en bra film och min älskling!

15. Vilken plats föredrar du minst?
Bussar! - Illamående..

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Då kommer jag jobba som sjuksköterska, ha två barn och den tredje är påväg! Bo i ett fint gult hus! Skaffat en hund. Och livet leker

17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Mörkret

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Haha! De vill jag inte gå in på alldeles för mycket men Julia du vet! Då jag skulle ta av mig byxorna, sträckte ryggen, hamnade på golvet och ja. Sen var de bara skratt. HAHA

19. Hur stor är din säng?
180

20. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Helt naken, tihi

22. Hur många kuddar har du i sängen?
4, Tomas och jag har 2 var!

23. Hur många landskap har du bott i?
2

24. Vilka städer har du bott i?
Uppsala, Stockholm och Östersund
Har bott i Krokom och Lit också men de är bara små byar!

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Tofflor!

26. Är du social?
Haha, ja de är jag väl! Föredrar en hemma kväll med älskling men de är roligt att komma ut också!

27. Vilken är din favoritglass?
Daimglassen!

28. Vilken är din favoritefterrätt?
Vit chokladmousse med hallon

29. Tycker du om kinamat?
JA!

30. Tycker du om kaffe?
Nej, men te

31. Vad dricker du till frukost?
Te eller juice

32. Sover du på någon särskild sida?
På höger sida om sängen och vänster sida (Kroppsmässigt, haha)

33. Kan du spela poker?
Kan väl spela, men inte bra

34. Tycker du om att mysa/kela?
Finns inge bättre

35. Är du en beroendemänniska?

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
Ja, faktiskt 2 st!

37. Vill du ha barn?
Självklart

38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska, och tyska (Om någon mening räknas, hihi)

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Inte en "vanlig" ambulans men en "ambulansbil" eller vad man ska säga.

40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder

42. Äger du dyrbara smycken?
Yes! De är en fördel att ha en svärmor som äger en smyckesaffär!

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Just nu är det Biggest loser och Sveriges mästerkock!

44. Kan du rulla med tungan?
Tror inte de? Nä, försökte och de gick inte, haha

45. Vem är den roligaste människan du känner?
Malin Lande! Alltid då man är med henne skrattar man så man nästan kissar ner sig!

46. Sover du med gosedjur?
Nej, har Rasmus och Tomas som trängs med mig ändå!

47. Vad har du för ringsignal?
Katy Perry - Firework

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja! Nästan allt på mammas vind som mina barn ska ha sen. (Eller ja, kanske inte för de var nog sjukt fula!)

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Min morgonrock som jag har på mig

50. Flirtar du mycket?
Nej

51. Kan du byta olja på bilen?
Tror de

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej, men parkeringsböter

53. Vilken var den senaste boken du läste?
Någon tråkig pluggbok

54. Läser du någon dagstidning?
Ibland om jag är hemma i Krokom

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej, men köper vissa skvallertidningar som cosmopolitan ibland!

56. Dansar du i bilen?
Nej, men jag sjunger gärna!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Rix fm

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Recept på miso-soppa och hur man gör den

59. När var du i kyrkan senast?
Kommer nog inte ihåg de. Tror det var då jag var på klassresa i stockholm andra året på gymnasiet

60. Är du lycklig?
Kan inte bli lyckligare <3

Diskussionen...

Har nyss ätit en skål med havregrynsgröt med massa lingonsylt!
Försöker nu skriva den här jobbiga diskussionen. Har kommit halvvägs. Kan ju säga att jag inte anstränger mig alls. Haha! Orkar inte. Har ansträngt mig hela rapporten så den här inviduella delen får väl bli lite sämre då!
Ser på Ellen Degeneres! De är min favoritsysselsättning då jag är ledig, haha!
Sen måste jag ta tag i diskberget som blev igår efter sushikvällen... Tänk om jag hade haft min diskmaskin just nu! Då skulle livet bli lite bättre. Haha! Får den nog innan nästa vecka förhoppningsvis!
Fint väder är det ute idag också. Och inne sitter man. Verkligen illa!
Igår var det en månad tills jag fyller 21 förresten! Uscha nu börjar man bli gammal..
Har ni åldersnoja? Jag vet. Fjantigt att ha de vid 21, men jag har haft det sen jag fyllde 18 typ! Haha.
Ser även Sveriges mästerkock varje vardag klockan 20.00! De är så bra!
Leif är bäst!
Nu ska lilltanten fortsätta med plugget!
Låg i sängen till över klockan tolv, så gå upp sju imorgon kommer inte vara det roligaste! Men slutar tolv och sen är jag ledig till tisdag! På tisdag sätter en riktigt jobbig kurs igång så jag ska verkligen se till att roa mig nu i helgen för sen är det plugg som gäller!
Ska hinna gymma imorgon också!

Sjukhusvistelse

Mums vad gott det var med sushi! Och lite kul fakta: 8 bitar sushi innehåller bara 450 kcal och är därför än av de nyttigaste middagarna du kan äta! Och även miso-soppan har lågt kcal så idag har det bara varit nyttigt!
Var nyss på sjukhuset och besökte Tomas mamma som ska opereras imorgon (Ingenting farligt, bara ett lite större ingrepp) och pratade lite med henne. Vi ska dit imorgon och se hur hon mår då hon har vaknat!
Usch.. Imorgon måste jag skriva min diskussion. Har skjutit upp de alldeles för länge och imorgon är de sista dagen...
Ska även mäta och fixa för diskmaskinen! Och sen registrera att jag bor här i Östersund! Jippie!

Träning och sushikväll!

Åkte till Kicki idag klockan elva istället för tio, orkade verkligen inte gå upp! Var helt död! Haha. Sen har automatlåset på min bil börjat sluta fungera så kom knappt in i bilen. sugigt! Då var det inte batteriet som krånglade..
Vi pluggade iaf lite och sedan tänkte jag dra hem. Tänkte först gymma men sen sket jag i de. Men på vägen hem fick jag så dåligt samvete och tänkte: Latar jag mig nu och inte går iväg, kommer jag inte iväg imorgon och sen blir det att jag slutar!
Så jag vände om och åkte till gymmet! Och de gick super. Var där typ 40 minuter bara. Men på de 40 minutrarna hann jag springa 3 km, ro 1 km och göra en massa situps! Så jag är nöjd över mig själv. Har fortfarande sån träningsvärk i benen efter milen så de var skönt att ta det lugnt.
Imorgon så ska jag träna lite hårdare hade jag tänkt! Då blir det mer styrka än kondition. För på fredag tänkte jag tvinga med mig mamma till gymmet och springa lite!
Om ungefär en timme kommer min familj! Då blir det sushikväll! Vi ska även för första gången testa på att göra Miso-soppan som man äter innan sushin! Mums!

Ingredienser till Miso soppa misosoppa för 4 personer:

  • 8 dl vatten eller buljong (ingen köpebuljong bara)

  • ca 1 tsk Dashi-buljongpulver (fiskpulver)

  • 3 msk Misopasta

  • 3 msk Wakame alger eller andra alger

  • 200 g Tofu

  • 0,5 liten purjolök eller salladslök

Så här lagar du Miso soppa misosoppa:

 

  1. Blanda och koka upp dashi fiskpulver, misopasta, alger och vatten i en kastrull.
  2. Skär tofun i tärningar.
  3. Skölj, rensa och finstrimla purjolök eller salladslök.
  4. Servera soppan varm i skålar. Strö över purjolöken. Traditionellt så dricks soppan. Tofun mm. äts med pinnar fast det går ju bra med sked också.

Kostschema

Nu har jag läst min tidning och har fått ett jätte bra råd! Man ska skriva upp allt man äter och göra som en "liten dagbok" för att se vad man äter på en hel vecka och sedan kanske man måste ändra på vissa saker. Tex att man äter dåligt med frukost (Som jag) och för mkt på kvällen!
Så därför har jag gjort ett minischema som inte syns så bra här men de står inte exakt vad jag ska äta men på ett ungefär vad jag ska följa. Te/macka/gröt/fil till frukost. Får välja fritt där! Sedan lunch (Men bara om jag är i skolan för annars blir frukost/lunch = Brunch). Mellanmålet blir te och varje dag ska jag äta MINST en frukt och sedan har vi middag och efter det är det te och ifall jag är hungrig lite kvällsfika med mackor eller fil!
Så det är på ett ungefär som jag äter nu bara det att jag vill minska småätandet och kvällsätandet! Så hoppas detta ska hjälpa mig!
Kommer inte skriva här vad jag äter men skriver i en liten bok här hemma som jag kanske redovisar i slutet av veckan!

Bloggdesign

Nu har jag äntligen fixat till min bloggdesign som jag vill ha den och jag är faktiskt riktigt nöjd!
Köpte nyss en tidning som heter MåBra och den har tips på dieter och hur man ska träna för att gå ner i vikt och forma kroppen man vill ha! Man fick även med en bok om hur man stoppar sötsuget! Så nu jäklar!
Om du vill förändra din blogg på in på: Designadinblogg.se
De har jätte bra tips och de är jätte lätt att förändra saker för de beskriver de i minsta lilla detalj!
Ser greys anatomy nu. Då en skjuter i sjukhuset! De avsnittet är så spännande!!

Lazy me

Har verkligen försökt att plugga idag och skriva min diskussion! Men har ingen inspiration alls! Så har fått till några meningar och gav sedan upp. Tänkte ta tag i det imorgon kväll eller onsdag och se om jag kan få till något mer då. Idag tog jag en dag framför tv:n (Ellen in my heart, haha!) med min te kopp och bara slappade. Men de kan verkligen behövas efter att jag var så duktig igår!
Har så ont i mina ben att jag knappt kan ställa mig upp! Haha!
Men trots de ser jag verkligen fram emot morgondagens träning med min PT (Personliga tränare, Julia!)
Annikas bebis har börjat sparka och på fredag ska jag dit och ha handen på magen tills jag känner sparken! De är så himla mysigt! Så glad för min bästa vän <3 Hon förtjänar verkligen detta. Men hon mår ju så dåligt hela tiden och får en typ allt en gravid kan drabbas för (Negativa saker som foglossningar, kräkningar, prickar osv.) de är inte rättvist! Ska inte hon få njuta lite av de underbara miraklet?
Men om de är en sån här jobbig graviditet kommer säkert barnet vara underbart snäll då de kommer ut!
Bara för att vi är bäst!
Idag ska jag nog unna mig en skvaller tidning (Igen) och köpa lite mer sallad, räkor och fil.
Idag har det varut super fint väder och har jag varit ute? NEJ. Känns lite dumt. Hade jag ett par längdåkningsskidor hade jag bara dragit ut! För gå ut och gå är så triiist.
Har beställt 50 bilder på fuji (De var ju gratis) och då dem kommer i veckan ska jag dra mig iväg till panduro och handla lite scrapbooking saker. Eller ja, de blir väl då jag fått mina pengar! Men längtar, är lite pysselsugen!
Ska även använda pengarna till att köpa nya pluggböcker, tråkigt. Men de ska göras!

2011 lista!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag började plugga till sjuksköterska och förlovade mig!

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag tror mitt nyårslöfte var att börja äta nyttigare och träna och de har jag väl gjort till och från men verkligen börjat nu! Haha, så jag höll de väl inte men försökte några gånger.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nope. Men min bästa vän blev gravid och ska snart bli mamma! <3 :)

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, som tur är!

5. Vilka länder besökte du?
Inget tror jag.. Nä inget. Bara Sverige.

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
En hund

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
Den 29 december då Tomas tog med mig på min romantiska resa och friade till mig!

8. Vad var din största framgång 2011?
Att klara ett helt år på sjuksköterskelinjen och vara klar med alla tentor, rapporter osv.

9. Största misstaget?
Kommer faktiskt inte på något! JO! Att jag flyttade till Lit, haha!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har varit sjuk och besökt akuten en gång. Men det har inte varit något allvarligt detta år!

11. Bästa köpet?
Kommer inte på något specifikt.. Har gjort många bra småköp till lägenheten.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Grejer till lägenheten

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Förlovningen <3

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Ingen speciell, en massa kroglåtar som spelades då kanske?

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Tror jag var lika glad 2011 som jag varit de tidigare åren!

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godis!

18. Hur tillbringade du julen?
Hemma i Krokom med min underbara familj! God mat, mycket julklappar, familjespel och skratt!

19. Blev du kär i år?
Jag har blivit MER kär i min underbara kille sen 4 år tillbaka <3

20. Hur många one night stands?
0

21. Favoritprogram på TV?
Desperate housewives, Greys anatomy, The big bang theory osv. Kollar på typ 15 stycken! Haha

23. Bästa boken du läste i år?
Har bara läst en massa pluggböcker fast jag gick typ 6 böcker förra julen! Så bästa pluggboken var väl anatomin!

24. Största musikaliska upptäckten?
Ingen

25. Något du önskade dig och fick?
En förlovning <3

26. Något du önskade dig men inte fick?
Hund

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Min familj kom till Lit, jag hade bakat tårta och en massa bakelser så vi åt och jag öppnade massa fina paket. Sedan hade jag en hemmafest i Lit med en massa underbara människor <3

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Nä, de var perfekt precis som det var <3

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
Mycket tunnikor och leggins!

31. Vad fick dig att må bra?
Tomas, mina vänner och min familj <3

32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Ingen speciell i år faktiskt! Iaf ingen jag kan komma på

33. Vem saknade du?
Erika, Cecilie, Malin, Helen, Fille, mina uppsala kompisar , Julia (Alla dessa flyttade någon gång 2011 eller var helt enkelt alldeles för långt ifrån mig <3)

34. De bästa nya människorna du träffade?
De kompisar jag fått från klassen helt klart!

Min första mil!

Yes, idag gjorde jag något stort! Sprang min första mil!!! Tiden var inte super (1.24) men jag är så himla himla stolt över mig själv! Aldrig trodde jag att JAG skulle kunna klara en mil! Men nu är det gjort. Jag gick inte EN enda gång heller!
Konditionen var det inte fel på alls! Hade kunna sprungit fortare men vågade inte för var rädd att jag inte skulle orka! Haha! Men kroppen, benen och allt annat gjorde ont!
Men nu är de avklarat! Nästa mål blir springa milen på 1 timme!
Ska snart äta middag sen dö i soffan.
Imorgon blir det lite diskussionsskrivning och på tisdag ska jag träffa Kicki, träna och göra sushi med Julia!
Känner att jag verkligen har kommit igång nu! Och starkare har jag blivit.

Gladiatorerna!

Var nyss och gymmade lite med syrran min! De gick lite trökt på rullbandet men att ta vikter gick super! Tog mer på allt än vad jag brukar och de gick verkligen bra! Är stolt över mig själv, träningen börjar ÄNTLIGEN ge lite resultat! Och även på vågen! 3 kg ner! Wiiie!
Tomas är hos Emil så jag ska gosa ner mig i sängen (Eller de har jag redan gjort) med en kopp te och lite morötter! Ska se lite The Kadashians (Stavade fett fel där kände jag) och sen försöka sova. Men lär ju inte somna fören tre inatt! Haha!
Såg förresten första avsnittet av gladiatorerna! 8 år sedan de var på tv nyss och de var lika kul denna gång!
Visste ni att en utav gladiatorerna är här från Östersund? Prime tror jag han hette!

Lördagen den 7 januari 2012

Sitter i Krokom och degar! Näääråå! Har nyss beställt bilder på Fuji.se för man fick 50 bilder grattis! Blev bara en massa studentbilder för ska göra en scrapbook!!! Party ska temat vara och börjar med alla studentbilderna! När nästa erbjudande kommer blir det andra bilder! Ska bli kul! Vill börja nu!!
Ska handla lite på måndag hade jag tänkt för har fått någon hundring extra! Tihi!

Ska se gladiatorerna nu!
Vill ni ha insperation till en scrapbook?
Denna sida är bra -----> SCRAPBOOK


Har ni fler sidor med tips? Skriiiv! Behöver få lite insperation!

Förlovningsringarna?

De kom en liten kommentar om att ni vill se ringen! De finns en anledning till varför jag inte visat den! Har inte fått den! Har fått en "fejk" ring som jag har på mig bara för att Tomas inte skulle komma med en tom ask! Men den riktiga beställde vi för 1 vecka sedan och den kommer KANSKE nästa vecka.
Så då den kommer får ni se!
Just ja! Kan ju kolla deras hemsida!
Dessa är de:
Verdi

Fredagen den 6 januari 2012

Var och gymmade igår! Tänkte först inte göra de för orkade verkligen inte men min personliga tränare (Julia) pushade iväg mig! Och glad är jag för de! De var jag och en till i gymmet och jag använde alla maskinerna och kämpade stenhårt! Kom knappt upp för gymtrappan som knappt är några trappor alls! Haha! Så idag är jag lite möööörrrr!
Ska gymma med mamma imorgon också och förmodligen ett pass med Julia på söndag! KUL!
Idag blir det storstädning hela dagen! Inte kul alls... Men de måste verkligen göras! Klockan 17 - 22 har vi också tvättid vilket verkligen också behövs!
Har fått mitt bankkort! Så ska även aktivera de! Då jag var i Sthlm tryckte jag in min kod fel för många gånger så då åt automaten upp de, jag vet! Smidigt värre. Så nu har jag ny kod och nytt kort! Känns bra!
Ska iväg till stan nu och se om något är öppet så jag kan lämna tillbaka en svindyr tröja som inte var så fin på som jag hoppats! Sedan till Dollarstore och köpa fönsterputs! Ska nämligen putsa mina fönster för första gången! Haha!
Rapporten är inlämnad och klar nu också! De var härligt. Bara diskussionen kvar som jag ska sitta med i helgen. Triiist! Men de ska göras!
Hoppas jag kan leka med min fina babe imorgon om hon har tid också!
Hur gåre med dieten? Efter att jag läst att ifall man slutar med kolhydrater helt och vill börja sen (Vilket jag självklart kommer vilja!!!) så går man typ upp dubbla de man gått ner! Så ska bara skära ner på kolhydraterna och inte ta bort dom helt. Men de går bra att äta en massa grönsaker och såser. Jag gillar de!!
Har inte blivit några kolhydrater än (Förutom en liten daim bit) så ikväll blir de väl lite iaf!

Dagen måltid!

Idag till middag blev det korvstroganof med en massa sallad, oliver, soltorkade tomater och stekt blomkål! Mums vad gott det var!
Tänkte lägga ut en bild på de men de gick tydligen inte! Måste köpa en sladd till mobilen!
Har druckigt mitt goda jul te som jag fick av Tomas i julklapp! Mums!
Tips: Blir ni sugen på saker, ät morötter! De startar matspjälkningen och tar bort sug! Är de sötsug, är russin!
Nu ska jag bada! Försöka få bort min mensvärk!
Haha, måste också bara tillägga att dagens rekord på 53 unika besökare har nu gått upp till 63! Wiie!

LCHF start!

Haha, nytt rekord här i bloggen! Hade 53 unika besökare! Woop woop!
Har varit hos Kicki hela dagen och finslipat på våran rapport! Vi sattsar på höga betyg kan jag ju tala om! Tihi! Vi jobbar riktigt bra och de ska bli så tråkigt att hon lämnar klassen sen!
Efter de åkte jag till Fristilen för första träningspasset sedan... hmm.. Hur länge sedan var de nu? 3 veckor typ. Usch skäms! Men de gick bra! Även fast jag har super ont i ryggen och knappt kan he på mig ett par byxor själv så hade jag världens energi och klådde nog mitt rekord idag! Sprang så himla fort! Härligt var det iaf! Vi höll inte på så länge men känner mig super nöjd. Får se om jag tar ett till pass imorgon!
Klockan tre är som perfekt också för då är de inge folk där nästan. Hatar då de är fullt!
Jag och Tomas STORHANDLADE igår! Fyllde nästan en hel stor vagn vilket vi aldrig gjort! Haha!
Kicki har börjat äta enligt LCHF och jag tror faktiskt jag ska haka på henne! Går man in på 56kilo.se så finns det en massa goda recept och jag som vill bli av med en sisådär 7 kg åtminstånde har väl ingenting att förlora? Man kan ju testa denna i 1 månad och sedan byta och efter man testat en massa olika kan man välja en utav dom eller inse att dieter suger? Haha!
Okej men nu bestämmer jag mig! LCHF here i come. Började typ igår för åt inga kolhydrater då. Så de var ju bra! Detta är alltså dag 2! Undra vad de blir till middag då. Måste kolla lite recept!
För er som vill följa min resa och ser ifall jag går ner något kan läsa de här. Ska försöka uppdatera så ofta jag bara kan!
Börjar väga mig imorgon på morgonen vid 09.00 och sedan gör jag de samma tid nästa onsdag!! En gång i veckan vägning och 3 gånger MINST med träning i veckan. Detta ska bli sköj! Får se om jag kan hålla detta! Haha! Har ett dyrt gymkort så känner att jag måste utnyttja de!
Nu ska jag planera lite mat! Har en korvring...

Förlovning 29/12- 11

Ska försöka berätta lite om de tre underbaraste dagarna i mitt liv!
Började med att jag fick ett samtal från Tomas att jag skulle packa en väska med bara finkläder och ta med dig Sveg så fort jag kunde samma dag. Sagt och gjort gjorde jag som jag blev tillsagd och åkte ner med bilen.
Vi stannade en natt i Sveg för att sedan åka iväg tidigt nästa morgon! Jag hade ingen aning om vart jag skulle!!
Vi började resan mot Mora, fortsatte och kom till Leksand. Fortsatte och kom till slut till Borlänge där jag trodde resan var över. Vi stannade och åt lunch på Burger King men ack vad fel jag hade. Vi fortsatte sedan mot Enköping!
Gissade en massa saker på vägen och jag blev bara mer och mer misstänksam men hade fortfarande ingen aning.
Kom till slut fram till Sthlm.
Efter mycket felkörningar parkerade vi i ett parkeringshus i Östermalm. Vi gick in till ett hotell som bara skrek: SNOBB! Väl framme vid disken så säger receptionisten att vi ska bo i: SVIIIITEN!!! Och vi får sedan rumsnyckeln.
Jag som hade på mig leggins och en tunika kände mig sunkig i detta fina hotell!
Sviten var super stor, hade tv i alla rum, kakelkamin, stort badkar och STÖRRE säng. Helt underbart. Sängen kallades King bed. Haha! Svit Engelbräck hete den.
Jag började gråta och var i chock. Gud vilken underbar kille jag har!
Jag klädde sedan på mig klackskor och en klänning och vi drog ner på stan för att äta middag!
Åt jätte god oxfilé och bara njöt.
Andra dagen (Våran fyra år tillsammans och 3 år som sambo!)fick jag shoppa för hur mycket pengar jag ville för de hade Tomas lagt undan. Hotellet låg 5 minuter från hötorget och alla som varit i Sthlm vet hur centralt det är!
Så shoppade och åt god mat gjorde vi!
På kvällen skulle vi ner och äta på hotellets restaurang som var super fin. Så klädder upp mig från topp till tå!
Precis innan vi ska gå hör jag en harkling och vänder mig om för att hitta Tomas på knä på golvet och han klämmer sedan ur sig:
- Ida, vill du förlova dig med mig? Och tar fram två guldringar! (Dock inte våra riktiga som vi sak ha för de beställde vi tillsammans i fredags, men underbart fina var dessa ändå!!)
Jag säger självklart ja!
Vi äter en helt underbar trerättersmiddag och sedan fortsätter vi att mysa på rummet. Självklart badade vi typ 3 ggr! Haha! Passa på då de var så mysigt!
Vi gick även på bio och såg Sherlock Holmes! Jätte bra film!
Sedan på fredagen var min lilla prinsessbubbla spräckt och vi skulle hem.
Jag kan bara säga att jag aldrig varit så glad i hela mitt liv och jag kan inte komma på någon kille som är mer underbar än min! Han är bäst och jag älskar han mest!
Han är inte bara min sambo längre utan även min fästman.
Tack för att du finns och förgyller mitt liv! Jag älskar dig!
(Lägger upp bilder på hotellet och ringarna snart!!!)
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!