Västerbottenpaj
Antal portioner: 8
Ingredienser
2 msk vatten,kallt
Äggstanning:
3 st ägg
3 dl mjölk
1 nypa salt
1 nypa vitpeppar
150 g västerbottenost,riven
Till servering:6 st körsbärstomater, 24 st kräftstjärtar, dill,hackad ,1 msk olivolja
Gör så här
1. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg, gärna i matberedare. Klä smorda portionsstora pajformar med degen. Ställ i kyl i ca 30 minuter.
2. Värm ugnen till 200°. Vispa ägg och mjölk, krydda med salt och peppar. Vänd ner osten. Nagga pajbottnen med gaffel och fyll pajskalen med äggstanningen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, till äggstanningen stelnat och fått fin färg.
3. Dela körsbärstomaterna. Blanda tomathalvor, kräftstjärtar, dill och olja. Fördela blandningen ovanpå pajerna före servering.
Har nog läst det här inlägget 20 ggr. UPPDATERA!